Eğitim Koçluğu Nedir ve Ne Yapar?

Öğrencinin şu anki durumu ile olmak istediği durum arasında bazen uçurumlar olabiliyor. Eğitim koçu istediği durum veya konum arasındaki farkı en aza indirmeyi hedeflerken, bireyin hayatını olabilecek en üst potansiyelle yaşamasını sağlamak için erken yaşlarda verilen hizmettir.

EĞİTİM KOÇLUĞUNU NASIL YAPIYORUZ?

İlk olarak aile ve çocukla tanışılıp sistem detaylı bir şekilde anlatılır,

  • Karar verilmesi durumunda öğrenci ile ilgili saha çalışması başlar,
  • Öğrencinin okul durumu eğitim hayatı incelenir,
  • Uzmanlarımız öğrencinin karakter analizini yaparak öğrenme profilini çıkarır,
  • Profil raporu doğrultusunda 2 hafta deneme-yanılma eğitimleri başlar bu eğitimde amaç öğrencinin ders dinleme ,öğrenme,öğrendiklerini hatırlama noktasında 2.bir öğrenme profilini çıkarmaktır,
  • Ailenin ve öğrencinin sosyal profile çıkarılır 3.bir rapor oluşturulur,
  • Bu 3 rapor doğrultusunda ve yapılan toplantılar neticesinde öğrenciye özel eğitim-öğretim modeli oluşturulur ve bu model aileye anlatılır,
  • Öğrenciye yetenekleri doğrultusunda hedef belirlenir.

NE YAPIYORUZ?

Sınava hazırlıkta öğrenci-okul –dershane koordinasyonu sağlamak, eğitimdeki sıkıntıları aşmak, öğrencinin diğer öğrencilerden farkını göz önünde bulundurup yol haritası çıkarmak, öğrencinin özgüvenini ve motivasyonunu sürekli arttırmak, veli ile öğrenci arasında sınava hazırlıkta köprü oluşturmak, okul derslerini, deneme sınavlarını takip etmek, öğrenciye hedef belirlemesinde ve meslek seçiminde yardımcı olmak, test çalışma tekniğinin gelişmesi için özel çalışmalar hazırlamak için geliştirilen eğitim öğretim programıdır.

Eğitim Koçluğu noktasında yıllardır yürüttüğümüz çalışmalarda öğrenci ile kurulan sağlıklı ilişkilerin çocuğun başarısında çok büyük bir etken olduğu gözlemlenmiştir.

  • Tüm eğitim hayatını organize eder,
  • Öğrencinin yeteneklerine ve kişilik özelliklerine göre meslek seçimi dahil geleceğini planlamasına yardımcı olur,
  • Değişimi sağlar,
  • Bu değişimi sürdürebilir hale gelmesine yardımcı olur,

  • Korkularla baş edilmesine ve duyguları kontrol etmeye destek olur.

  • Online Sınav Hazırlık Desteği

DEĞERLERİMİZ

Gelecek değişiyor. Değişen teknolojiye ayak uydurmak için biz de yöntemlerimizi değiştirdik. Her insanın öğrenme şekli, bakış açısı, algılama biçimi,birbirinden farklıdır. Zeka tipi birbirinden farklı olan insanların hayata bakış açısı ve geliştirdiği davranış tepkileri elbette farklı olacaktır. Bizler bu gerçeği bilerek yıllar içinde binlerce öğrenci ile yaptığımız bilimsel çalışmalarda bireye özel koçluk sistemini geliştirdik.

Gereken yapıyı, destek ve geri bildirimi sağlayarak, bireyi harekete geçirmek ve hedeflerine ulaşması konusunda istek uyandırmaktır. Kişiyi teşvik ve motive ederken harekete geçmesini, yaşamında var olan başlıca enerji kaçaklarından kurtulmasını amaçlar.

Zaman kullanımını çok daha etkili hale getirirken; “zamanı”, düzenlemeyi ve kullanmayı öğrenirler. Çok daha düzenli ve “organize” olurlar. Öğrenim konusunda çok daha istekli olur, öğrenmeye merak duyar ve bu merakını hep canlı tutar. Çok daha katılımcı davranışlar sergilerler.

  • Eğitim hayatına yeni başlayan veya devam eden öğrenciler,
  • Ne yapacağını ve nereden başlayacağını kestiremeyen bireyler,
  • Güçlü ve zayıf yanlarının neler olduğunu ve bunları nasıl kullanacağını bilmeyen ve “Kendimi ne kadar tanıyorum?” sorusuna cevap arayan bireyler,
  • Bir hedefim var mı? sorusunu soran bireyler,
  • Kendimi nasıl geliştirebilirim? sorusunu soran bireyler,
  • Kendimi nasıl ifade edebilirim? sorusunu soran bireyler,
  • Kendime güvenim ve inancım ne kadar? sorusunu soran bireyler,
  • Hangi mesleği seçmek istiyorum? sorusunu soran bireyler,
  • Öğrencilik mesleğini biliyor muyum? diye sorgulayan bireyler

SİZLERDEN GELENLER

Kıymetli hocam,
Evladımızın geleceği konusunda bizim yanımızda olduğunuz, değerli katkılarınızla oğlumuzun çok iyi bir üniversite kazanmasına vesile olduğunuz ve herşeyden önemlisi çok iyi bir eğitim koçluğunuzun yanı sıra üst düzey insani vasıflarınız için şahsım ve ailem adına çok ama çok teşekkür ediyorum.
Ailenizle birlikte sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum. Sevgilerimle.

Selin ATASEVEN

Cem Hocam tercihlerimde yardımcı olduğunuz için hayatımın en büyük dönüm noktalarından biri olan bu seçim döneminde yanımda bulunduğunuz için, benim yapabileceğime inandığınız için ve beni en doğru yola yönlendirdiğiniz için tüm kalbimle teşekkür ederim.

Sude Gök, İstanbul Üniversitesi - Çin Dili ve Edebiyatı

2020’de üniversite sınavında hiç istediğim gibi bir sonuç alamamış,tercih yapıp yapmamakla ilgili birisine danışmak istemiştim. İnternetten yaptığım araştırmalar sayesinde Cem Hoca’yı aradım ve bana mezuna kalma cesareti verdi. Tüm sene de her düştüğümde yine kaldırmak için oradaydı. Sadece sınavdan beklentimi değil aynı zamanda hayattan ne istediğimi de anlamam da yardımcı oldu. Şu an üniversiteye başlarken içimde hiç bir şüphe olmadan başlayacağım. Tüm tecrübesiyle bana bu yıl yol gösterdiği için Cem Hoca’ya çok teşekkür ederim.

Eda Yetişgen, Maltepe Üniversitesi - Tıp (Burslu)

Cem Bey emekleriniz, yönlendirmeleriniz ve isabetli öngörüleriniz için çok teşekkürler… Çok şükür ki Kaan istediği bölüme yerleşti. İyi ki sizinle tanıştık…

Ali Kaan Gülüser, Gebze Teknik Üni. - Biyokimya Mh.

Sevgili Cem Hocam… Sizinle ilk tanıştığımızda öğrenci koçu ile nasıl olur nasıl yaparız derken tedirgin ve endişeliydik. Eğitim ve öğretimin sekteye uğradığı pandemi döneminde sizinle tanıştık ve üniversiteye hazırlık döneminde birlikte yol aldık. Sizin engin bilgileriniz,sakinliğiniz,plan ve program çerçevesinde yönlendirmenizle birlikte başarılı da olduk. Uzaktan eğitim gerçekten zor bir dönemdi fakat Cem Hocamızın yönlendirmesi ile hedefimize odaklandık ve gerçekleştirdik. İyi ki sizinle yollarımız kesişmiş. İyi ki tanımışız. Biz anne-baba olarak bu yolda sizinle birlikte ilerlemekten çok memnun kaldık. Her şey için çok teşekkür ederiz. İlginize ve emeğinize sağlık. Kızımızın hayatına dokunduğunuz için teşekkür ederiz.

Ayça Atik, Nişantaşı Üni - Sosyal Hizmet (Burslu)

Zaman zaman yokuş indiğimiz, zaman zaman zirvelere tırmandığımız bu yolculukta her daim yanımızda olup bize destek olduğunuz ve bu yolda bize kattığınız her şey için çok teşekkür ederiz Cem Bey. Sayenizde her daim en yüksek motivasyonumuzla yola devam, pes etmek yok.

Sıla Şadoğlu, Haliç Üni - (Burslu)

Cem Keleş ve ekibi ile 2 yıldır çalışmaktayız.Çalıştığımız süre içerisinde kızım Zehra’nın kayda değer ilerlemesi,gözle görülür başarısını takdire layık olduğunu düşünüyorum. Ki daha da önemlisi öğrencilerinin psikolojisine verdiği önem benim açımdan çok daha büyük önem taşıyor.Tabi ki Zehra’nın da her çocuk gibi üniversite hayalleri var.Sevgili Cem Keleş ve ekibi ile hedefimize keyifle,sağlam psikoloji ile,ne istediğimizi bilerek ve severek ulaşacağımıza hiç şüphemiz yok.

Hülya Avşar

Üniversite giriş sınavlarına hazırlanmakta olan çocuklarımızın ihtiyacı olan strateji ve bilgiyi sağlama hedefiyle onlara yol arkadaşlığı yaparken aynı zamanda hayata da hazırlanmaları için emek veren Cem Keleş ve Ekibine candan teşekkürler.. Kızım Nilüfer için sadece umut değil ufuk oldunuz… Sevgilerimle…

Betül Demirel / İnşaat Mühendisi

Sınav yolculuğumuz…

Kızım 8.sınıf öğrencisi ve 2019 Lgs sınavına hazırlanıyor. Ağustos 2018 ‘de kendi çabalarımızla başlayan hazırlık sürecinde istediğimiz verimi alamayınca, Kasım ayında soluğu Cem Bey’in ofisinde aldık. Yapılan görüşme sonrası plan ve program hazırlandı ve sevgili eğitim koçumuz Mine Hanımın öncülüğünde yolcuğumuz başladı. Eğitim koçluğu sistemi; her şeyden önce çocuğa yapabileceklerini ve kendine inanmayı öğretiyor. Kendine inanan çocuk da başarının ilk adımını atıyor. Sevgili Mine Hanımın, kızımı analiz edip diğer koçların da onun karakterine göre yönlendirmesiyle başarı kat be kat arttı. Sisteme başladığımızdan bu yana geçen2-3 ay gibi kısa bir sürede kızım deneme sınavlarındaki başarı oranı gözle görülür biçimde yükseldi. Sevgili Cem Beye ,kızımın hayatında ışık olan Mine Hanıma ve bütün koçlarımıza çok teşekkür ederim.

Zeynep İz

Öncelikle bu programa dahil olduğumuz için kızım ve ben çok mutluyuz.Basta size ve ekibinize çok teşekkür ediyorum.itiraf etmeliyim ki kısa zamanda bu kadar ilerleme kaydedileceğini pek sanmıyordum. Kadronuzun bilgisi, tecrübesi, özverisi takdire şayan çok teşekkür ederim .Gerek bilgisi gerekse koçlarınızın yönlendirici ve motive edici olması basamakları hızlı çıkmamızı sağladı.Saha koçumuz Ece Hanım’ın takibi çözüm odaklı çalışması desteği için çok teşekkür ederim.Mine Hanım,Ece hanım Cem Beye değerli desteklerinden ötürü saygılarımı sunar çalışmalarınızın başarı ile devamını temenni ederim.
Sevgi ve Saygılarımla

Duygu Şengün

Koçlarımızın hepsi çok kıymetli konusuna hakim,kızımla iletişimleri güzel.Önceleri fizik dersinde biraz sıkıntı yaşasak da bu da çözüldü.Koçluk hizmetide çok iyi.Kendisini çok seviyoruz.Koçlarımızı da seviyoruz. Cem hoca ve ekibine teşekkür ediyoruz.
Temennimiz seneyede birlikte olabilmek.

Sibel Öngören

Veliler olarak öğrencilerin gidişatlarını doğru ve eksiksiz olarak takip edebildiğimizi düşünsek de, Cem Bey ve ekibiyle tanışıp destek almaya başladıktan sonra bu düşüncemizin yanlış olduğunu gördük. Sistemli bir şekilde haftalık görüşmeler, detaylı bir şekilde hazırlanmış çalışma programları ve en önemlisi de motivasyonu sürekli dinamik tutacak çalışmaların çok faydasını görüyoruz. Birebir ve düzenli olarak takipler öğrencinin gidişatı an ve an takip edilebiliyor. Dürüstlük ve samimiyetle yapılan açıklamalar şimdiye kadar çizilen tozpembe tabloyu ortadan kaldırıp, sizleri gerçekten yapılması gerekenlere yönlendiriyor.
Açıkçası Cem Bey ve ekibi hem öğrencimizin işini kolaylaştırdı hem de benim. Her konuda sizlere yardımcı olabileceği profesyonel bir ekiple çalışarak eminim ki başarı kaçınılmaz olacaktır.

Buket Bilgin

Saha koçumuz işini gayet iyi takip eden bir koç. Bora’nın program takibi ve eksikliklerini giderme konusunda programını ona göre revize edebilmesi önemli.Ayrıca konulara sakin mantıklı ve gerçekçi yaklaşımı Bora’nın motivasyonu için çok önem arz ediyor.Düzenli veliye bilgi aktarımı ve istenildiğinde ulaşılabiliniyor.İşinde başarılı ve özverili olduğunu düşünüyorum.
Oğlumuzun başarı seviyesindeki istikrarlı yükseliş de bunun göstergesi.

Bora

Mine Hanım yeni tanıdığımız ve kendisinden son derece memnun olduğumuz koçumuz,Tam da bu süreçte olması gereken tatlı dil, güler yüz, samimiyet ve idealist özellikleri ile bizi çok memnun etmiştir. Tüm ekibe teşekkür ederiz.

Şenay - Kaan Bilgel

Üniversite hazırlık yolculuğumuz henüz devam ediyor. Çocuklar ve aileler için dönüm noktası olan bu zorlu süreçte doğru adımlarla ilerliyor olmamız da bu sistemin katkısı çok büyük. Başka hiçbir destekle (dershane, özel ders vb), oğlumuzun şu an olduğundan daha planlı ve verimli çalışmayacağını biliyorum. İhtiyaç duyduğumuzda sağladıkları destek ve motivasyon ise en önemlisi.
Bizim üniversite maratonumuz henüz sonuçlanmadı. Fakat sonuç ne olursa olsun oğlumuz Kaan için en doğru seçimi yaptığımıza eminiz. Cem Keleş ve ekibine teşekkürler.

Özlem - Türker Gürel, Your Content Goes Here

8. sınıfta öğrenim gören 2019 yılında LGS sınavına girecek olan, kızımız Duru için Koçluk desteği almak istedik. İnternette Eğitim Koçluğu sistemini araştırırken Cem Bey’in bu konuda bilgilendirme videolarını seyrettik. Kendisiyle önce telefonda görüştük. Sonra yüz yüze görüştük. Kızımız Duru’nun sınava hazırlanmak ile ilgili kaygılarını anlattık. Kendisi bize bu konuda “ekibinin olduğunu ve bize sadece sınava hazırlanmanın dışında kızımızın yaşadığı kaygılar konusunda da yardımcı olacağını söyledi. Bizi ikna etti. Sonrasında Selim Bey ve kızımızın koçluğunu yapan Mine Hanım ile tanıştık. Gerçekten bütün bir ekip, büyük bir gayret ve özveri içerisinde çalışıyorlar. Duru’nun başarılı olabilmesi için. Başta Eğitim Koçluğu sisteminin kurucusu olan Cem Bey olmak üzere, Selim Bey’e, Koçumuz Mine Hanıma ve değerli bütün ekibe çok teşekkür ederim.

Songül Çolak

Eğer bir hedefiniz varsa buna ulaşmak için maceraya atılmak yerine, işi bu kadar deneyimli ve başarısı kanıtlanmış bir eğitimci kadrosuna bırakmak en doğrusu.. Cem hoca yıllardır ailece tanıdığımız bütün çocuklarımızı başarı ile hedefine ulaştıran iyi bir eğitim koçu. Kendisine ve kadrosundaki tüm ekibine sonsuz teşekkürler.

Belkıs Kula

Cem Keleş ve ekibi ile oğlum 8. Sınıfa başladığında, TEOG sebebi ile tanıştık.
İyi ki de tanışmışız. O zamana kadar koçluk hizmeti aldırmadığımız için sonuçları pek kestiremiyorduk ama zaman geçtikçe ne kadar doğru bir kadar verdiğimizi anladık. Her konu hakkında kendi alanında uzman  kadrosu ve en önemlisi oğlumun psikolojisini bizden çok düşünen bir rehber koçumuz vardı. Sayelerinde hedeflediğimiz okula daha sağlam adımlarla, kendimize güvenerek ilerledik. Öncelikle Cem Bey’e ve sonrasında sevgili ekibine çok teşekkür ederiz. Üniversite hazırlık aşamasında tekrar görüşmek ümidiyle, sevgiler

Yeliz Baş

Bu önemli dönemde bana desteğinizi esirgemediğiniz için başta Cem Bey olmak üzere tüm ekibinize çok teşekkür ederim. Sayenizde iyi bir bölüme yerleştim. Aklımdaki tüm sorulara sayenizde cevap buldum. Hakkınız teşekkür ile ödenmez Allah razı olsun.

Barış Özev

Sınava hazırlıktan çok daha stresli ve zor olan tercih döneminde sizinle karşılaştığım için çok şanslı hissediyorum. Yanlış tercihlerinden dolayı istediği bölümü, istediği okulu kaçıran belki de hiç yerleşemeyerek bir senesini daha harcayan arkadaşlarımın aksine ben sizinle birlikte puanıma yazık etmeyerek çok bilinçli bir tercih yaptım. Ve şimdi istediğim devlet üniversitesinde istediğim bölümü okuma hakkına sahibim. Bir psikolog olarak bu bölümü gerek okumak, gerek kendimi geliştirebilmek, gerekse bu mesleği icra etmek konusunda bana çok büyük bir yol gösterdiniz. Dilerim ileride sizin gibi, insanlara (özellikle öğrencilere) faydalı olan bir insan olabilirim. Bizler için harcadığınız saatler ve gösterdiğiniz büyük emek için çok teşekkür ederim.

Esra Nur Aydın

Cem Abi konuştuğumuz saatlerde bir kargaşa içerisindeydim ve pek kendimde değildim. Ama gerçekten emeğin çok çok fazla. Bir hocadan çok abilik yaptın, yol gösterdin, yardımcı oldun. Çok teşekkür ederim, en kısa zamanda da yanına uğrarız inşallah gerçek teşekkür için..

Ceyda Keskin

Sizin numaranızı tesadüfen bir yerden almıştık hocam. Bizi hiç tanımadığınız için ve bir ücrette talep etmediğiniz için,benimle ilgileneceğinizi hiç ummadım hocam teşekkürler iyiki sizin gibi öğretmenler var çok sağolun teşekkürler.

Emrecan Canbolat

Kızım Ceyda’nın üniversite tercihlerinde kendisi bizzat yardımlarını esirgemeyen, tercihlerde gerekli ilgi ve alakayı göstererek kızıma yardımcı olup doğru tercihlerde bulunmasını sağlayarak güzel bir üniversite olan Bursa Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazanmasında yardımcı olmuştur. Emeklerinden dolayı kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

İsak Keskin

KOÇLUK HİZMETLERİMİZ

SEMİNERLERİMİZ

YAZILARIMIZ